Met het prachtige weer van het afgelopen weekend, verlang ik naar de lente en naar frisse smaken. Deze scones zijn dan een heerlijke traktatie. Door de toevoeging van vanille en citroen proef je de lente in deze variant van het “Engelse broodje”. De scones zijn eenvoudig te maken en perfect voor een speciaal (weekend) ontbijtje. Serveer ze eenvoudig met wat Griekse yoghurt/skyr en vers fruit of (homemade) jam.

Recept voor 2 tot 3 personen

  • 250 gr volkoren speltmeel
  • 3 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • Rasp van een halve biologische citroen
  • 2 el kokosbloesemsuiker/biologische honing
  • 75 ml (plantaardige) melk
  • 50 gr kokosolie
  • 1 biologisch ei
  • ½ tl vanillepoeder
  • Snufje zout

Recept:

  • Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix binnen een paar minuten tot een mooie deegbol
  • Haal het deeg uit de machine en kneed nog even met de hand door, verdeel vervolgens de bol gelijkmatig tot ongeveer 8 kleine bolletjes en druk ze een klein beetje plat tussen je handen
  • Leg de bolletjes op de bakplaat, evt. kun je de bolletjes nog bestrijken met wat losgeklopt ei of melk voor een mooie bruine gloed

Bak de scones in ongeveer 15 minuten lekker bruin en knapperig en serveer ze warm!

Eet smakelijk!

Pin It on Pinterest

Share This