De maand april heeft zich aangediend, en hiermee zijn ook de paasdagen in aantocht! Met winkelschappen vol chocolade-eitjes is het soms best even lastig de zoete verleidingen te weerstaan, en daarom bedacht ik een verantwoord alternatief. De combinatie van kokos en citroen geeft deze eitjes een frisse smaak die goed past bij de lente. Je maakt deze guiltfree snack binnen enkele minuten!

Ingrediƫnten

  • 150 gram noten (ik gebruikte ongebrande cashews)
  • 15 dadels
  • 50 ml citroensap
  • 50 gram kokosrasp
  • Nog wat extra kokosrasp voor de topping

Bereiding

Doe de noten in je keukenmachine en laat ongeveer een halve minuut draaien. Doe vervolgens de dadels, het citroensap en de kokosrasp erbij en laat draaien tot je een plakkerig mengsel hebt. Vorm met je handen het mengsel tot eitjes en maak deze af door ze door een schaaltje met kokosrasp te rollen. Voor het beste resultaat laat je de eitjes nog een uurtje opstijven in de vriezer. Daarna kun je de eitjes in de koelkast bewaren.

FIJNE PAASDAGEN!!!!!!!

Pin It on Pinterest

Share This