Ben jij een zoetekauw? Dan heb ik goed nieuws voor je, van deze brownie kun je namelijk best een stukje eten! De zwarte bonen zorgen voor een sticky effect en ongemerkt werk je zo ook nog een portie peulvruchten naar binnen. Dat is toch mooi verantwoord snacken?

Nodig voor 1 brownie:

  • 280 gram gekookte zwarte bonen (of zwarte bonen uit blik)
  • 2 eieren
  • 200 gram gedroogde dadels
  • 4 eetlepels raw cacaopoeder
  • 3 eetlepels kokosolie extra virgin
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels anijszaad
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 snufje zout
  • 2 eetlepels gedroogde cranberry’s

Hoe te maken:

  1. Week en kook de zwarte bonen de avond van tevoren of kies voor (goed uitgelekte) bonen uit blik
  2. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een brownieblik met bakpapier
  3. Meng alle ingrediënten behalve de cranberrys in je keukenmachine tot een gladde massa
  4. Roer de cranberry’s met een lepel door de gladde chocolademassa
  5. Giet de massa in het brownie blik en wrijf uit met de bolle kant van een lepel
  6. Zet het blik voor 30 minuten in de oven, laat goed afkoelen voor je de brownie in blokken snijdt

Pin It on Pinterest

Share This