Ik hou van zelfgemaakte dips, deze baba ganoush is een van mijn favorieten. Met slechts een paar ingrediënten tover je deze auberginedip op tafel. De baba ganoush is lekker als plantaardig broodbeleg. Ook smaakt hij als borrelhapje (op een stokbroodje of dip bij reepjes groente). Veel werk? Welnee…. het meeste werk doet je oven!

Nodig:

  • 1 grote aubergine
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Optioneel voor de garnering: granaatappelpitjes, verse kruiden (bijv. peterselie), sesamzaadjes

Hoe te maken:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden
  • Was de aubergine, prik er met een vork rondom gaatjes in en besmeer met wat olijfolie
  • Doe de aubergine in een ovenschaal en zet voor ongeveer 45 minuten in de oven, draai de aubergine halverwege eens om. Als het vlees van de aubergine zacht is, is de aubergine klaar
  • Haal de aubergine uit de oven en laat even afkoelen
  • Ontdoe de aubergine van zijn schil door hem doormidden te snijden en het vruchtvlees eruit te lepelen
  • Doe het vruchtvlees in een kommetje of in de kom van je keukenmachine en voeg naar smaak citroensap, tahin,  geperste knoflook, peper en zout toe
  • Prak en roer met een vork of laat draaien in de keukenmachine tot er een gladde massa ontstaat
  • Je baba ganoush is nu klaar, eventueel kun je deze nog bestrooien met wat sesamzaad, verse kruiden of granaatappelpitjes

Eet smakelijk!

Pin It on Pinterest

Share This