Zoete aardappel, kokos en limoen vormen een gouden combinatie, deze drie smaken vullen elkaar perfect aan. De eenvoud en smaakexplosie van deze soep zullen je verbazen. Het toevoegen van een bouillonblokje is door het gebruiken van laurier en kombu (ook wel het vegetarische soepbeen genoemd) niet nodig! En hoe ideaal, de zoete aardappels hoef je niet eens te schillen.

Ingrediƫnten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 duimpje gember
  • 1 winterwortel
  • 1 stronk bleekselderij
  • 4/5 zoete aardappelen in schil
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 strookje kombu (zeewier)
  • Kokosmelk (blikje of pakje van 200 ml)
  • 2 limoenen
  • Peper/zout/chilivlokken naar smaak
  • Optioneel ter garnering: schijfje limoen, kokosrasp, verse koriander

Hoe te maken:

 

  • Fruit een gesnipperde ui, een teentje geperste knoflook, een gesneden rood pepertje en een duimpje geraspte gember in wat olijf- of kokosolie
  • Snijd de bleekselderij en de wortel in stukken, voeg toe, en bak eventjes mee
  • Was de zoete aardappelen goed, snijd ze in grove stukken en voeg toe, bak eventjes mee
  • Voeg vervolgens zoveel water toe dat de aardappelen net onder staan
  • Voeg de laurierblaadjes, kombu en naar smaak nog wat zout toe
  • Laat het geheel ongeveer 20 minuten goed doorkoken, tot de aardappels goed zacht zijn
  • Haal de kombu en de laurierblaadjes uit de soep, en pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine
  • Voeg de kokosmelk toe
  • Pers de limoen uit in de soep, verstandig is om tussendoor te proeven, en niet direct 2 limoenen toe te voegen
  • Voeg naar smaak nog wat peper, zout, chilivlokken toe
  • Serveer met een schijfje limoen, kokosrasp of verse koriander

Pin It on Pinterest

Share This