Soep is wat mij betreft het ideale gerecht om jezelf in deze periode van het jaar aan op te warmen, het is bovendien een gemakkelijke manier om een extra portie groenten binnen te krijgen. De knolselderij is een winter- en soepgroente bij uitstek, hij zit boordevol vitamines (K,B,C), mineralen en anti-oxidanten. De aardse smaak van de knolselderij gaat goed samen met het zoete van de appel en het licht bittere van de walnoot.

Ingrediƫnten:

  • 1 knolselderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • klein stukje rode peper
  • Olijfolie
  • Herbamare kruidenzout/ bouillonblokje
  • Peper
  • 1 appel
  • Handje walnoten
  • Verse rozemarijn (optioneel)

Bereiding:

  • Fruit de ui, knoflook, bleekselderij en rode peper samen met rozemarijn en een scheutje olijfolie
  • Voeg de geschilde en in blokjes gesneden knolselderij toe en roer even door
  • Voeg vervolgens 1 tot 1,5 liter gekookt water toe, samen met het laurierblad en wat (kruiden)zout naar smaak. Laat ongeveer 20 minuten koken (tot de knolselderij zacht is)
  • Verwijder het laurierblad en mix de soep glad met de staafmixer
  • Als de soep te dik is, kun je nog wat kokend water toevoegen
  • Breng op smaak met peper en zout naar smaak
  • Serveer met partjes appel, verkruimelde walnoten en evt. een takje verse rozemarijn

 

Pin It on Pinterest

Share This